Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς μπορεί να γίνει το παιδί σας πιο υπάκουο .

Disciplining your child means teaching them responsible behaviour and self-control. With appropriate and consistent discipline, your child will learn about consequences and taking responsibility for their own actions. The ultimate aim is to encourage the child to learn to manage both their feelings and behaviour.

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στη θέση να μιλάτε στο παιδί σας κι εκείνο να αδιαφορεί;
Η απάντηση είναι «πολλές» και οι λόγοι που ένα παιδί δεν ακούει την μητέρα ή τον πατέρα του όταν του μιλάνε μπορεί να είναι η ηλικία του, τι αντιλαμβάνεται και τι όχι, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς. Παιδιά των οποίων οι γονείς συνηθίζουν να κάνουν παρατηρήσεις στα παιδιά τους, να τα επικρίνουν συχνά, να τους φωνάζουν ή να τα τιμωρούν, αναπτύσσουν έναν αμυντικό μηχανισμό και πραγματικά… «κλείνουν τα αυτιά τους». Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.
  1. Μιλήστε στο παιδί απλά
    Μιλήστε δηλαδή στη γλώσσα που καταλαβαίνει σύμφωνα με την ηλικία και την αντίληψή του. Μη δίνετε σύνθετες οδηγίες σε μικρά παιδιά, προσπαθήστε να είστε ξεκάθαροι.
  1. Κάντε το στο σωστό χρόνο
    Αν θέλετε να σας ακούσει το παιδί όταν του μιλήσετε θα πρέπει να μπορεί. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να είναι συναισθηματικά διαθέσιμο, ήρεμο και να μην είναι θυμωμένο. Κι εσείς χρειάζεστε πολλές φορές λίγο χρόνο για να ηρεμήσετε κι όταν κάποιος σας μιλάει δεν τον… ακούτε!
  1. Μην του φωνάζετε
    Όσο εκτός εαυτού κι αν σας έχει βγάλει η συμπεριφορά του παιδιού σας, εσείς θα πρέπει να μην φωνάζετε. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Μιλήστε του σιγά, ψιθυριστά. Έτσι θα αποφευχθεί η ένταση μεταξύ σας καθώς σίγουρα τίποτε δε λύνεται με φωνές.
  1. Ελάτε στη θέση του
    Μόλις καταλάβετε πώς νιώθει το παιδί σας, θα μπορέσετε να του μιλήσετε αναλόγως ξεκινώντας λέγοντάς του πως… «καταλαβαίνω πως νιώθεις, έλα όμως να μιλήσουμε γιατί…»
  1. Κατεβείτε στο ύψος του
    Γονατίστε ή καθίστε σε ένα χαμηλό σκαμπό ώστε όσο του μιλάτε τα μάτια σας να είναι στην ίδια ευθεία με τα δικά σας. Πείτε του αυτό που θέλετε κοιτώντας το στα μάτια κι αν εκείνο προσπαθήσει να αποφύγει την οπτική επαφή, ζητήστε του την προσοχή του.
  1. Μιλήστε θετικά κι όχι με «μην»
    «Μη μου μιλάς με αυτό τον τρόπο», «Μην ενοχλείς τον κύριο», «Μην αρπάζεις αυτό το παιχνίδι». Κουβέντες αρνητικές που θα σας κάνουν να μην σας ακούει ποτέ το παιδί. Αντί αυτών, προτιμήστε θετικές φράσεις όπως «Προσπάθησε να μιλάς με ωραιότερο τρόπο», «Ενοχλείς τον κύριο», «Καλύτερα να πάρεις με ωραίο τρόπο το παιχνίδι»
        7. Μάθετέ τα να ακούν για να τα ακούν
Τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν τρόπους συμπεριφοράς. Ρωτήστε το να σας πει πώς νιώθει όταν εσείς δεν το ακούτε και αμέσως μετά συγκρίνετε τη δική του συμπεριφορά απέναντί σας. Μάθετε δηλαδή στο παιδί πως «ποτέ δεν κάνουμε στον άλλο, αυτό που δεν θέλουμε να κάνει εκείνος σε εμάς. 
  1. SOURCE :Childrencare.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Sleep is a vital indicator of overall health and well-being. We spend up to one-third of our lives asleep, and the overall state...