Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ



This cartoon animation shows what surgery day will be like for a child undergoing surgery thru their eyes. Though the surgery implied is to address tonsillitis and ear infections, this video can apply to any pediatric surgery. It is rated G and safe to watch with your child so they know what to expect. With familiarity, it is hoped that they won't be surprised by what will happen thereby minimizing their fears, even for parents. There are absolutely no scenes with blood, cuts, or general grossness.  (Video source etc at the end titles )

Ενημερωτικό βίντεο με κινούμενα σχέδια που δείχνει την προετοιμασία για αμυγδαλεκτομή κλπ.
Δεν περιέχει ενοχλητικές σκηνές και μπορείτε  να το δείτε με τα παιδιά σας.




Πώς να αντιμετωπίσετε τους φόβους του παιδιού για μια χειρουργική επέμβαση.

1. Εξηγήστε του με ειλικρίνεια και ηρεμία ποιο είναι το πρόβλημά του (εάν πρόκειται για παιδί που καταλαβαίνει και όχι για μωρό) και τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει μία σωστή αντιμετώπιση του θέματος .

 2.Αφήστε το παιδί να βοηθήσει και να συμμετέχει στην οργάνωση και προετοιμασία της παραμονής του στο νοσοκομείο .
 3. Έχει μεγάλη σημασία η καλή συνεννόηση με τον γιατρό και η σχέση που θα αναπτύξει με τον μικρό ασθενή για να ξεπεράσει το παιδί όλη την εμπειρία της εγχείρησης με όσο το δυνατόν λιγότερο φόβο και πόνο.
 4. Παρουσιάστε τις θετικές πλευρές της επέμβασης. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας τονίζοντάς του την ωφέλεια της εγχείρησης στην οποία θα υποβληθεί.
 5. Επισκεφθείτε το νοσοκομείο. Μια μίνι ξενάγηση στο χώρο που θα φιλοξενηθεί το παίδι μπορεί να το κάνει να αισθανθεί πιο άνετα για την επερχόμενη επέμβαση .
 6. Διαβάστε ιστορίες και παίξτε το γιατρό. Αυτοί είναι καλοί τρόποι να εξοικειώσετε το παιδί με αυτό που πρόκειται να συμβεί. 
 7. Παρομοιάστε το χειρουργείο με μια φανταστική περιπέτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Sleep is a vital indicator of overall health and well-being. We spend up to one-third of our lives asleep, and the overall state...