Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ...

Image result for ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ

Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για την καλή υγεία του παιδιού σας. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος.
 Η συμβολή της σωματικής δραστηριότητας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών είναι, επίσης, πολύ σημαντική και γίνεται μέσα από διαφορετικούς μηχανισμούς. Για παράδειγμα, επιδρά θετικά στην κινητικότητα των λευκοκυττάρων, τα οποία αποτελούν τον βασικό αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού απέναντι σε ιούς και βακτήρια. Θυμηθείτε ότι τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 1 ώρα άσκηση καθημερινά, μέτριας έως υψηλής έντασης. 
 Βοηθήστε το παιδί σας να εξασφαλίσει μια επαρκή διάρκεια ύπνου καθημερινά για να ξυπνήσετε το ανοσοποιητικό του σύστημα! Πράγματι, η διάρκεια αλλά και η ποιότητα του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου καθιστά τον οργανισμό πιο ευάλωτο απέναντι στους ιούς και αυξάνει την πιθανότητα ασθένειας. Επηρεάζει, ακόμα, τον χρόνο που θα χρειαστούμε μέχρι να αναρρώσουμε. Σύμφωνα με τις τρέχουσες συστάσεις, ένα παιδί 6-13 ετών πρέπει να κοιμάται 9-11 ώρες μέσα στην ημέρα, ενώ για τους εφήβους θεωρούνται επαρκείς περίπου 8-10 ώρες ημερησίως.
Image result for ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Sleep is a vital indicator of overall health and well-being. We spend up to one-third of our lives asleep, and the overall state...