Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοσοποίηση

Το καλύτερο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών

Πάντα οι γονείς ή όσοι ασχολούνται με τα παιδιά ψάχνουν τι είναι καλύτερο να χορηγήσουν στα παιδιά τους ,  ώστε να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να το κάνουν πιο αποτελεσματικό απέναντι στις λοιμώξεις.
Το ανθρώπινο  ανοσοποιητικό σύστημα είναι κατι το καταπληκτικό με πολύπλοκες αλλά αποτελεσματικές διαδικασίες που σίγουρα η ενίσχυση του με οποιονδήποτε τρόπο ειναι χρήσιμη.Στο περιβάλλον που ζούμε και κινούμαστε υπάρχουν χιλιάδες μικροοργανισμοί που  ΄΄ύπουλα ΄΄και με μεγάλη ΄΄προθυμία΄΄θέλουν να μας κάνουν να αρρωστήσουμε. Αυτοί  βρίσκονται σε κάθε ανάσα μας , σε κάθε μπουκιά που τρώμε , στα χέρια μας κλπ. Είναι σαν ένας συνεχής βομβαρδισμός μικροβίων και ιών.
Θα μπορούσε να πεί κάποιος με λίγο χιούμορ , ότι αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι αρκετά δόλιοι και ύπουλοι και προσπαθουν συνεχώς να μας ξεγελάσουν αλλάζοντας το DNA τους και τις πρωτεϊνες τους. Πως αλήθεια όμως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ? Είναι αρκετό το πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή το γεγονός ότι έχουμε και κάποια  αρκετά καλά αντιβιοτικά ή αντιϊκά φάρμακα?
 Η αλήθεια είναι ότι για να παραμείνουμε εμείς και τα παιδιά μας υγιείς , την ¨δουλειά ¨στο μεγαλύτερο της μέρος την κάνει το Ανοσοποιητικό μας Σύστημα!
Δέν θα ήταν καλό να δώσουμε μια ¨ώθηση¨ σε αυτό και να το βοηθήσουμε να γίνει πιό ισχυρό απέναντι στις λοιμώξεις ?  ( Ξέρουμε ότι λίγη άσκηση και ο καλός ύπνος κάνουν σε όλους καλό. ). Μήπως όλα αυτά τα βιταμινούχα ή ενισχυτικά που κυκλοφορούν αρκούν για αυτό ? Εξάλλου όπως αναγράφεται στα κουτιά αυτων των σκευασμάτων ούτε προλαμβάνουν ούτε θεραπεύουν οποιοδήποτε νόσημα.
Μήπως να αρρωστήσουμε ώστε  ο οργανισμός μας να αντιδράσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα την επόμενη  φορά ? Βέβαια είναι και αυτο μια ιδέα αλλά ας  μην ξεχνούμε ότι πολλές  - ακόμα  και θεωρούμενες ήπιες και απλές  - νόσοι μπορεί να έχουν πολλές επιπλοκές ακόμα και θανατηφόρες !
 Υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορεί να ενισχύσει το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα όπως και αυτό των  παιδιών μας χωρίς να χρειαστεί να αρρωστήσουμε πρώτα ? Η απάντηση είναι Ναί ,  υπάρχει κάτι και αυτό είναι τα εμβόλια ! Τα εμβόλια είναι ικανά( -  χωρίς να μας κάνουν να νοσήσουμε - ) να μας βοηθήσουν  να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να είναι  έτοιμο κάθε στιγμή , να αναγνωρίσει και να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις αποτελεσματικά και μάλιστα με ελάχιστες πιθανες παρενέργειες !
Μπορούμε λοιπόν με πολλούς τρόπους να έχουμε καλή υγεία :  με άσκηση , σωστή διατροφή , φυσική και ήρεμη ζωή , καλό ύπνο , προσφέροντας αγάπη και φροντίδα στα παιδιά μας αλλά και χορηγώντας τους όλα τα απαραίτητα για την προστασία τους εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.
 Πρόληψη - Προστασία  - Ανοσοποίηση !!
                                   Αναρτήθηκε απο Ν. Κονναρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Tips to Help Your Baby Sleep Better

Sleep is a vital indicator of overall health and well-being. We spend up to one-third of our lives asleep, and the overall state...